Verbeek: "Deur blijft open voor Viduka"

12 augustus 2009, 10:02

Mark Viduka is nog altijd welkom bij de nationale ploeg van Australië, maar hij moet wel binnenkort een nieuwe club vinden. Dat liet Pim Verbeek, de bondscoach van de Socceroos, woensdag weten. De laatste interland van Viduka dateert alweer van anderhalf jaar geleden, onder de vorige bondscoach Graham Arnold.

"Onder mijn leiding heeft Mark nog geen enkele interland gespeeld, maar hij blijft een belangrijk lid van het team", zegt Verbeek op de website van de FIFA. Viduka was lang uit de roulatie door blessures, maar bedankte in juni zelf voor een terugkeer bij de Australische ploeg. Hij wilde zich op dat moment volledig richten op zijn club Newcastle United, waarmee hij tegen degradatie uit de Premier League vocht.

Nadat hij met Newcastle degradeerde, vertrok Viduka bij de roemruchte club. Nu zit hij zonder club. "Viduka heeft geen zin om in Qatar te gaan spelen", weet Verbeek. "Zijn enige doel is om een club te vinden, waarmee hij zijn plekje in de WK-selectie kan veiligstellen. Bij ons staat de deur voor hem altijd open, hij blijft namelijk een goede speler. Hij heeft nog tien maanden om zich in de selectie te voetballen."

Australië is inmiddels gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2010.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen