Di Vaio zet WK uit zijn hoofd

20 maart 2006, 13:08

Marco di Vaio heeft zich er bij neergelegd dat hij komende zomer niet bij de Italiaanse selectie voor het WK zal horen. De aanvaller, die enkele jaren geleden nog gezien werd als één van de grootste talenten van het land, heeft geen hoop meer dat bondscoach Lippi hem toe zal voegen aan de selectie van de Azzurri.

Di Vaio behoorde enkele jaren geleden nog tot de vaste kern van de Italiaanse selectie, maar zijn laatste interland dateert alweer van oktober 2004. Zijn transfer van Juventus naar het Spaanse Valencia maakte een voorlopig eind aan zijn interlandloopbaan. Di Vaio zat in Spanje vooral op de bank en wegens gebrek aan spelritme werd hij niet meer opgenomen in de Italiaanse selectie. 

In een ultieme poging om zijn plaats terug te veroveren vertrok Di Vaio afgelopen winterstop naar AS Monaco, waar hij in negen duels al vier keer wist te scoren. Toch beseft Di Vaio zich dat zijn hoop op WK-deelname vervlogen is. "Als ik eerder naar Monaco was vertrokken en een heel seizoen had gespeeld was het nog wel mogelijk geweest. Nu kwam ik echter pas in december en dat was te laat. Ik kan het WK uit mijn hoofd zetten", zegt hij in de Franse krant l'Equipe.

Zonder Di Vaio draait de Italiaanse ploeg de laatste maanden uitstekend. Onder meer Nederland (1-3) en Duitsland (4-1) werden overtuigend verslagen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen