G14 wil een grotere Champions League

20 maart 2006, 13:43

In een tijd waarin alle voetbalkenners roepen dat er te veel wedstrijden zijn en dat de belasting voor de spelers te groot is, is de G14 met een opmerkelijk idee gekomen. De groep, die bestaat uit vertegenwoordigers van achttien Europese topclubs, wil de Champions League gaat uitbreiden. Volgens hen is het een goed idee om per seizoen meer Champions League-wedstrijden te spelen.

Enkele jaren geleden werd de tweede groepsfase van de Champions League nog afgeschaft, omdat de speelkalender op die manier iets kleiner gemaakt kon worden. Tegenwoordig speelt een deelnemer een het kampioenenbal maximaal 12 wedstrijd voordat hij in de finale staat, terwijl er in het verleden nog 16 wedstrijden nodig waren om de eindstrijd te halen. Volgens Ferran Soriano, vice-voorzitter van FC Barcelona, moet de klok wat dat betreft enigszins teruggezet worden.

Camp Nou stadion

Camp Nou stadion

"We willen in ieder geval kijken of we elke wedstrijd spannend kunnen maken. Nu heb je regelmatig de situatie dat een wedstrijd voor spek en bonen gespeeld wordt, omdat de eerste twee plaatsen in de groep al vergeven zijn. Dat willen we in de toekomst voorkomen. We willen graag invloed hebben op de besluitvorming in dit soort situaties, daar moeten we eens met de internationale bonden over praten", aldus Soriano.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen