Kalou kan fluiten naar WK

20 maart 2006, 15:41

Salomon Kalou zal komende zomer definitief niet namens Nederland deel kunnen nemen aan het WK. De Ivoriaan kreeg vandaag van minister Verdonk te horen dat hij nog altijd niet in aanmerking komt voor een versnelde naturalisatie. "Het lijkt erop dat de in Nederland geldende wetten niet van toepassing zijn voor mevrouw Verdonk", is de verbitterde reactie uit het kamp van Kalou op de merkwaardige beslissing van de bewindsvrouw.

Het besluit van minister Verdonk druist tegen alle logica in. Eerder oordeelde de Raad van State dat Verdonk haar besluit moest herzien, maar de minister leek continu naar een nieuwe reden te zoeken om Kalou niet zijn zin te geven. Als laatste truc stelde Verdonk dat Kalou eerst maar eens moest slagen voor een inburgeringscursus. "Zij stelt hem eisen waaraan binnen zo'n korte termijn onmogelijk voldaan kan worden', aldus een teleurgestelde Mr Jelle Kroes namens de Feyenoorder op de website van de KNVB.

"Opvallend blijft toch, dat Salomon eerst de naturalisatietoets moet halen", gaat Kroes verder. "Als reden daarvoor geeft de Minister, dat hij als topsporter een rolmodel is. Alle topsporters die Nederlander willen worden moeten blijkbaar dus eerst de naturalisatietoets halen, ook al biedt artikel 10 nu juist de mogelijkheid daarvan bij topsporters af te wijken. Volgens mij is dat nieuw beleid. Je kunt altijd nieuw beleid maken, maar je kunt dat niet op lopende zaken toepassen. Dat zou de Minister toch moeten weten. Wij worden in deze visie trouwens gesteund door diverse juridische experts."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen