Nedved voorzichtig over kansen Tsjechië op WK

21 maart 2006, 10:44

Voor Pavel Nedved lijkt het een enerverende zomer te gaan worden. De Tsjechische middenvelder is met Juventus op weg naar de landstitel en staat in de kwartfinale van de Champions League. Bovendien kwalificeerde hij zich eind vorig jaar voor het eerst in de historie met zijn nationale ploeg voor het WK, waardoor hij komende zomer in Duitsland actief zal zijn. In gesprek met UEFA Magazine blikt Nedved alvast vooruit op het WK.

Hoewel Tsjechië door veel mensen gezien wordt als een gevaarlijke outsider, blijft Nedved realistisch. "Onze groep, met Italië, Ghana en de Verenigde Staten, is ontzettend zwaar. Ik weet dat een hoop mensen zeer hoge verwachtingen van ons hebben, maar we zitten in een poule waar alle vier de landen een goede kans hebben om naar de volgende ronde te gaan. De poule is zeer uitgebalanceerd, kleine details zullen de doorslag gaan geven."

Voor Nedved is vooral het duel met Italië bijzonder. De blonde middenvelder speelt al sinds jaar en dag in Italië en zal tijdens het WK-duel dan ook stuiten op een hoop (voormalige) ploeggenoten. "Ik speel hier al tien jaar en zal tijdens het WK tegenover een hoop vrienden of spelers komen te staan waar ik wekelijks tegen speel. Ik had dan ook liever niet tegen Italië gespeeld, maar dat kunnen we niet veranderen. Het zal in ieder geval een bijzondere wedstrijd worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen