AC Milan legt trainer Ancelotti tot medio 2008 vast

21 maart 2006, 13:25

Carlo Ancelotti is ook de komende jaren hoofdtrainer van AC Milan. De voormalig speler van de Rossoneri, die al sinds medio 2001 aan het roer staat in Milaan, heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2008 als trainer aan de club verbindt. 

Met de contractverlenging van Ancelotti komt een einde aan een lange reeks geruchten, waarbij de naam van de trainer nadrukkelijk in verband werd gebracht met Real Madrid. 

Ancelotti, die in het verleden als trainer actief was bij Reggiana, Parma en Juventus, boekte zijn grootste succes met AC Milan in 2003. Dankzij een winnende strafschop van Andrei Shevchenko legden de Milanezen beslag op de Champions League. Afgelopen jaar leek de ploeg van Ancelotti deze prestatie te gaan evenaren, maar ondanks een 3-0 voorsprong verloor AC Milan de finale van Liverpool.

Als speler van AC Milan won Ancelotti in 1989 en 1990 de Europacup I, de voorloper van de huidige Champions League. Hij is pas de vierde voetballer ooit die de meest prestigieuze Europese prijs voor clubteams zowel als trainer als speler wist te winnen. Alleen Miguel Muñoz, Giovanni Trapattoni en Johan Cruyff presteerden hetzelfde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen