ADO Den Haag verrast Vitesse in eigen huis

22 augustus 2009, 20:51   Bijgewerkt: 22 augustus 2009, 23:24

ADO Den Haag heeft zijn eerste overwinning van de competitie binnen. De ploeg uit Zuid-Holland zegevierde zaterdagavond in het Gelredome verrassend over Vitesse: 1-3. Bogdan Milic, Csaba Horvath en Karim Soltani verzorgden de Haagse goals. Het slotakkoord was voor Vitessenaar Civard Sprockel.

gelredome

gelredome

ADO Den Haag had geen boodschap aan de Arnhemse problemen. De lange Montenegrijn Bogdan Milic met zijn eerste doelpunt in Haagse dienst en de al even sterke verdediger Csaba Horvath zetten de bezoekers al voor de rust op een veilige marge.

Een hogere score bleef Vitesse bespaard, een inzet van Wesley Verhoek eindigde via Calvin Jong-a-Pin op de lat. Dat Civard Sprockel in de voorlaatste minuut nog voor 3-1 zorgde, betekende de tweede seizoenstreffer van Vitesse, maar er kon amper om worden gejuicht.