"Tweede worden is leuk, maar de beker is een prijs"

22 maart 2006, 13:45

De strijd om de Nederlandse beker, die sinds dit jaar door het leven gaat als de Gatorade Cup, nadert zijn ontknoping. Met Ajax, PSV, AZ en Roda JC hebben drie favorieten en één cupfighter de halve finale bereikt en vanavond wordt duidelijk welke ploegen zich plaatsen voor de finale. FCUpdate.nl blikt met Ajacied Olaf Lindenbergh en AZ-verdediger Joris Mathijsen vooruit op het avondje bekervoetbal.

Hoewel de Nederlandse beker wel eens gezien wordt als een soort troostprijs, is zowel Lindenbergh als Mathijsen gebrand op een goed resultaat in de halve finale. Ajax neemt het in eigen huis op tegen Roda JC, terwijl AZ op bezoek moet bij PSV. "Het is mogelijk dat we bij winst tegen Roda al zeker zijn van Europees voetbal. Dan moet PSV, als vrijwel zekere landskampioen, in de andere halve finale met AZ afrekenen. Voor ons is het duel met Roda dus zeer belangrijk", legt Lindenbergh uit.

Gatorade Cup beker

Gatorade Cup beker

"De wedstrijd tegen Feyenoord was voor ons een testcase en het resultaat geeft natuurlijk vertrouwen", gaat Mathijsen verder. "We zullen het nu tegen PSV opnieuw moeten laten zien, dit keer in een uitwedstrijd. Kansloos zijn we in ieder geval zeker niet, we moeten vanaf het begin af aan laten zien dat we de finale willen bereiken. We moeten het ook maar eens in een uitwedstrijd laten zien", verwijst de international naar de magere resultaten van AZ dit seizoen in topwedstrijden buiten Alkmaar.

In tegenstelling tot AZ, speelt Ajax in de halve finale in eigen stadion. "Dat is natuurlijk een voordeel", weet aanvoerder Olaf Lindenbergh. "Ik ben dan ook positief gestemd en verwacht dat we die wedstrijd gewoon gaan winnen."

Eén ding is in ieder geval zeker: het zal een heet avondje bekervoetbal worden. "Bekervoetbal is altijd anders. Het is één wedstrijd, daarin moet het gebeuren. Wij gaan er in ieder geval voor", zijn de strijdlustige laatste woorden van Joris Mathijsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen