Feyenoord klaagt bij KNVB over Van Egmond

22 maart 2006, 10:06

Feyenoord voelt zich tekort gedaan. De Rotterdamse ploeg verloor zondag met 1-0 van AZ, maar meent recht te hebben gehad op een strafschop. Bovendien zou een loepzuivere treffer zijn afgekeurd. In een mail naar de KNVB heeft Feyenoord-directeur Chris Woerts laten weten allesbehalve blij te zijn met Van Egmond. Woerts vindt dat Van Egmond niet bij AZ moet fluiten, omdat hij in het dagelijks leven in Alkmaar werkt.

In het Algemeen Dagblad reageert scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg rustig op de brief van Feyenoord. "Ik kan er weinig mee. De enige regel die al sinds jaar en dag geldt, is dat onze scheidsrechters niet fluiten in hun eigen woonplaats. Als je die straal gaat uitbreiden, is het eind zoek in een klein landje als Nederland. Dan mag een arbiter uit Gouda niet langer in Rotterdam fluiten."

Een ander punt van kritiek van Feyenoord was dat Van Egmond vorig seizoen ook leidsman was bij AZ-Feyenoord. Destijds kregen twee Feyenooders de rode kaart en won AZ overtuigend. "Het is toch niet vreemd dat een arbiter eenzelfde wedstrijd fluit als vorig seizoen?", vraagt Uilenberg zich af. "Dat gebeurt in een reeks van 34 competitieduels wel vaker."

Direct na de wedstrijd liet Feyenoorder Dirk Kuyt zich bijzonder kritisch uit over de arbitrage. "Met een computergestuurde arbitrage hadden we hier zeker niet verloren. Van Egmond kon deze topwedstrijd gewoon niet aan, op het veld was dat heel ontmoedigend om te constateren", aldus de aanvoeder van de Rotterdammers in het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen