Van der Sar is voor niemand bang

22 maart 2006, 11:20

Met Edwin van der Sar in het doel weet Nederland komende zomer in ieder geval één ding zeker: over de keeper hoeft men zich geen zorgen te maken. De ex-Ajacied is al sinds jaar en dag een vaste waarde in Oranje en bewees in de kwalificatiereeks naar het WK nog maar eens zijn grote waarde voor de ploeg. Het Duitse sportblad Kicker zocht hem op en sprak met hem over het WK en het nieuwe Oranje.

"We zijn voorlopig succesvol", zegt Van der Sar over de fraaie Road to Germany die Oranje af wist te leggen. "We hebben niet altijd het beste voetbal gespeeld, maar we winnen onze wedstrijdjes wel. Hierdoor is het vertrouwen van onze jonge ploeg aanzienlijk gestegen. Van Basten legt de nadruk op het teambelang. Tekenend is misschien wel dat we in het verleden vrijwel altijd verloren van Tsjechië, maar met deze jonge ploeg hebben we ze twee keer verslagen."

"Of het een nadeel is dat er zo veel jonge spelers in ons elftal zijn? Dat kan, maar dat hoeft niet. Ik zie het probleem eigenlijk niet. Het belangrijkste is dat we goed beginnen aan het WK en tijdens de eerste wedstrijd direct een goed resultaat neerzetten. Dat is veel belangrijker dan de leeftijd van onze spelersgroep", gaat Van der Sar verder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen