Gastland Finland zet Oranje leeuwinnen opzij

26 augustus 2009, 20:46   Bijgewerkt: 27 augustus 2009, 00:36

De Nederlandse damesploeg is op het EK tegen de eerste nederlaag aangelopen. Gastland Finland was in Helsinki met 2-1 te sterk voor de Oranje leeuwinnen. Ondanks de nederlaag is Nederland nog kansrijk voor een plek in de kwartfinale. Een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken volstaat.

Laura Österberg Kalmari ontpopte zich in het prima gevulde Olympisch Stadion van Helsinki tot grote plaaggeest van Oranje. De blonde aanvalster scoorde twee keer. Op het eerste doelpunt, al na zeven minuten, had Nederland nog een antwoord. Halverwege de eerste helft zorgde Kirsten van der Ven voor de gelijkmaker, na een knappe solo over de Finse speelhelft. Het tweede doelpunt van Österberg Kalmari, ruim twintig minuten voor tijd, betekende de beslissing in de wedstrijd.

Finland is door de overwinning zeker van groepswinst, Nederland strijdt met Denemarken om de tweede plaats. Beide landen treffen elkaar zaterdag in Lahti. Omdat het doelsaldo van Oranje beter is, hebben de leeuwinnen aan een gelijkspel genoeg om de kwartfinale te halen. Oekraïne is na twee nederlagen al uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen