Elm tekent vierjarig contract bij AZ

27 augustus 2009, 17:27   Bijgewerkt: 27 augustus 2009, 17:41

Rasmus Elm is definitief AZ'er. De middenvelder tekende donderdag een contract voor vier seizoenen bij de Alkmaarse club. "Rasmus kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. We zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen", zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands op de officiële website van de landskampioen.

Elm is afkomstig van Kalmar FF, de regerend kampioen van Zweden. Hij is de tweede Zweed in de selectie van AZ, na Pontus Wernbloom. Bovendien is hij de tweede Elm in de Eredivisie. Vorig jaar tekende zijn broer Viktor bij SC Heerenveen.

De komst van Elm had heel wat voeten in de aarde, vertelt Brands. "Met Rasmus hebben we één van de meest begeerde spelers uit de Zweedse competitie gehaald. We achtten die kans wat kleiner dan normaal omdat er veel concurrentie was; hij kon uit veel clubs kiezen." Elm kon ook naar Duitsland en Engeland, maar kiest bewust voor Nederland. "Ik heb een erg positief gevoel bij deze club gekregen. Mijn broer Viktor had me al verteld dat AZ erg professioneel is en dat er een goed elftal staat. Hij vroeg me naar Heerenveen te komen, maar ik luisterde niet", zegt hij tegen AZ TV.

De 21-jarige Elm is bij AZ de opvolger van Demy de Zeeuw, die naar Ajax vertrok.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen