Petkovic: "Servië heeft niets te verliezen"

22 maart 2006, 15:08

Op 11 juni 2006 begint voor Nederland het WK met een duel in Leipzig tegen Servië-Montenegro. De ploeg van bondscoach Ilja Petkovic was één van de sensaties van de kwalificatiereeks en kreeg in de gehele cyclus slechts één doelpunt tegen. Oranje kan haar borst dus nat maken, weet ook Petkovic. "We reizen niet naar Duitsland om slechts drie potjes te voetballen, we willen de tweede ronde halen", zegt de oefenmeester strijdlustig.

In gesprek met FIFAWorldCup.com spreekt Petkovic vrijuit over de ambities van zijn ploeg. "Direct na de loting sprak iedereen over onze groep als de 'poule des doods'. Zo zie dat ik echter niet", legt de Servische bondscoach uit. "Dit is voetbal, geen kwestie van leven of dood. Onze tegenstanders zijn van wereldklasse, maar er rust natuurlijk een bepaalde druk op deze landen. Wij hebben daarentegen niets te verliezen, niemand verwacht iets van ons. Dat is onze kans."

Petkovic

Petkovic

De kracht van Servië-Montenegro ligt overduidelijk in de verdediging. In de hele cyclus naar het WK kreeg de ploeg slechts één doelpunt tegen. Toch ontkent Petkovic dat hij een defensief ingestelde ploeg heeft. "Nee, we zijn helemaal geen ploeg die puur verdedigt. We werken met een bepaalde tactiek en daarin is de defensie natuurlijk een belangrijk aspect. Mensen moeten echter niet vergeten dat we ook goede middenvelders en uitstekende spitsen hebben. We hopen dat we dit in Duitsland kunnen laten zien."

Hoewel hij benadrukt dat ook de andere linies van zijn elftal uiterst sterk bezet zijn, komt Petkovic woorden tekort om zijn defensie te complimenteren. "Doelman Jevric en verdedigers Goran Gavrancic, Nemanja Vidic, Mladen Krstajic en Ivica Dragutinovic zijn van pure wereldklasse. Voor mij vormen ze de beste verdediging ter wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen