Geflatteerde overwinning Ajax op Heracles

30 augustus 2009, 18:25   Bijgewerkt: 30 augustus 2009, 19:35

Met twee doelpunten die vielen toen de tegenstander op de rug lag, mocht de overwinning met 3-0 van Ajax in Almelo tegen Heracles Almelo best geflatteerd worden genoemd. De ploeg van Jol speelde heel lang te matig om aanspraak te maken op de drie winstpunten.

Ajax, met Ismaïl Aissati en Miralem Sulejmani weer eens in de basis, combineerde wel mooi, maar bij het 16-metergebied hield het op. Luis Suarez kwam nimmer in stelling. De spits kreeg wel weer een gele kaart op zijn conto na een duel met Antoine van der Linden. Geel had scheidsrechter Pol van Boekel voor rust ook voor Demy de Zeeuw die Everton van achteren aanpakte. Ajax betwistte beide gele kaarten.

Suarez wist vier minuten voor tijd, liggend op het gras, toch een voorzetje te geven naar Cvitanich die dankbaar inknikte, 0-2. Aissati trapte in de 89e minuut fraai de 0-3 binnen, nadat Pieckenhagen uit zijn kooi was gelokt. De winst bracht Ajax in de kopgroep van de eredivisie met tien punten uit vijf duels. Heracles bleef met zeven in de middenmoot.