Puntverlies Go Ahead, concurrentie profiteert niet

4 september 2009, 21:50   Bijgewerkt: 4 september 2009, 22:13

Go Ahead Eagles is tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. Na vijf zeges op rij kwam de trotse koploper op bezoek bij Excelsior niet verder dan 1-1. Veel gevolgen had dit puntverlies niet, want ook de nummers twee, drie en vier van de ranglijst wonnen niet. FC Dordrecht deed dat wel en klom zo naar de tweede plek.

AGOVV Apeldoorn, dat tot vrijdag tweede stond, leek te gaan profiteren van de halve uitglijder van Go Ahead. Op bezoek bij Fortuna namen de Gelderlanders een 0-2 voorsprong, door twee treffers van Wille. De thuisploeg toonde echter karakter en vocht zich terug naar 2-2. Het verschil tussen Go Ahead en AGOVV blijft hierdoor drie punten. Wel zakte AGOVV een plaatje, omdat FC Dordrecht met 2-0 van RBC Roosendaal won. De ploeg van Gert Kruys staat nu op doelsaldo verrassend tweede.

In de middenmoot van de Jupiler League namen de problemen toe voor FC Volendam. Op bezoek bij streekgenoot Telstar speelde de degradant teleurstellend met 1-1 gelijk. Hierdoor heeft Volendam nog altijd pas zes punten. De ploeg staat hiermee op een magere veertiende plaats, vier punten boven hekkensluiter Emmen. De ploeg uit Drenthe verloor vrijdag al voor de vierde keer; met 2-1 bij MVV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen