Winst Mexico bij Costa Rica gooit strijd open

6 september 2009, 09:38   Bijgewerkt: 7 september 2009, 20:55

Na zeven duels blijft het razend spannend in de WK-kwalificatiepoule voor landen uit Noord- en Midden-Amerika. Met nog drie speeldagen voor de boeg bedraagt het verschil tussen de top vier slechts één punt.

Costa Rica ging de zevende speelronde in als trotse lijstaanvoerder, maar een forse thuisnederlaag tegen Mexico (0-3) heeft het land naar de vierde plaats doen zakken. De Mexicanen, met PSV'er Carlos Salcido in de basis, zegevierden door doelpunten van Giovani Dos Santos, Guillermo Franco en Andres Guardado. Bij het thuisland speelde FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz de hele wedstrijd.

Door de overwinning staat Mexico nu derde in het klassement, op één punt van de koplopers Honduras en de Verenigde Staten. De VS waren met 2-1 de baas over El Salvador, terwijl Honduras voor eigen publiek ruim won van Trinidad & Tobago (4-1).

De klassering van Honduras is verrassend te noemen. Het land, dat op doelsaldo aan de leiding gaat, nam in 1982 voor de laatste maal deel aan het WK. Bij die deelname, de enige in de geschiedenis, werd het in de eerste ronde geëlimineerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen