Beerens: "Niet vrolijk van blik op de ranglijst"

Ger
14 september 2009, 17:10   Bijgewerkt: 14 september 2009, 17:42

Roy Beerens vierde afgelopen zaterdag tegen FC Groningen zijn rentree bij SC Heerenveen. De behendige vleugelspeler stond de afgelopen weken aan de kant door een enkelblessure. Vanaf de zijlijn maakte hij mee dat coach Trond Sollied het veld moest ruimen.

Hoewel Heerenveen met slechts vier punten op de zestiende plaats staat, maakt Beerens zich geen zorgen. "Een blik op de ranglijst maakt me nu niet vrolijk, maar we kunnen vertrouwen putten uit dit duel. We haalden zaterdag zeker het niveau van vorig seizoen. Alleen gaan de ballen die toen een doelpunt opleverden, nu net naast. Tegen Groningen hebben we verschillende grote kansen gehad. Ik dacht dat Gerald Sibon uiteindelijk ging scoren met een stift, maar die bal werd nog van de doellijn gehaald door een verdediger (Andreas Granqvist, red.)."

"Ik had zelf de eerste twintig minuten nodig om te wennen. Ik ben er toch drieënhalve week uit geweest met een blessure. Daarna ging ik als een speer en vooral in de tweede helft liep het lekker. Ik heb geen klachten aan de wedstrijd overgehouden. Ik was alleen helemaal leeggespeeld", aldus de aanvaller, die de volle negentig minuten in het veld stond. "Ik ben nog niet op mijn oude niveau, dat heeft tijd nodig. Dat geldt ook voor de teruggekeerde Michal Svec en Viktor Elm." 

Oude benadering

jonge

jonge

"Of het een succesvolle ingreep is, moet de komende maanden blijken", gaat de verdediger verder. "Het is goed dat De Jonge tot de winterstop de tijd krijgt. Daarna kunnen alle partijen beslissen of deze samenwerking een vervolg krijgt." Tegen FC Groningen was Michal Papadopulos de dupe van de trainerswissel. De Tsjech, onder Sollied een vaste waarde, moest in de noorderlijke derby genoegen nemen met een invalbeurt van twintig minuten.

"Iedereen moet hard werken voor z'n stekkie", aldus Beerens. "Nieuwe trainer, nieuwe wetten. Papadopulos is een goede spits, maar de trainer wilde tegen Groningen een ander type in de voorhoede. Het werd Sibon, die gewend is om in een systeem met drie spitsen te spelen. Maar schrijf Papadolpulos niet af. We hebben iedereen hard nodig. Zeker omdat we nog altijd met de nodige blessures kampen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen