Groep C: Real Madrid wankelt tegen FC Zürich

Ger
15 september 2009, 22:38   Bijgewerkt: 16 september 2009, 00:59

Het fors gerenoveerde Real Madrid hoopt op 22 mei de finale van de Champions League in eigen stadion te spelen. De Spaanse topclub begon dinsdagavond bij FC Zürich evenwel moeizaam aan de Europese campagne. De stervoetballers van de Koninklijke boekten een geflatteerde 2-5 zege.

De motor van Real Madrid had in de eerste twintig minuten duidelijk te kampen met opstartproblemen. Diverse spelers liepen elkaar voor de voeten en het baltempo bleef te laag. Een vrije trap van Cristiano Ronaldo zette de bezoekers in stadion Letzigrund op het juiste spoor. De Portugees, die afgelopen zomer voor een duizelingwekkende transfersom werd losgeweekt bij Manchester United, hamerde het leer vanaf 25 meter langs keeper Johnny Leoni.

Higuain

Higuain

Voor Real Madrid, waar Royston Drenthe als basiskracht verdienstelijk speelde, leek de buit daarmee binnen. Het uitvallen van Xabi Alonso, met een ogenschijnlijk zware blessure, bracht de Madrilenen echter van hun stuk. Scheidsrechter Martin Atkinson hielp de Zwitsere kampioen vervolgens een handje door een penalty te geven na een fopduik van Alexandre Alphonse. Vanaf elf meter pakte Xavier Margairaz het cadeautje vakkundig uit.

De formatie van de puissant rijke voorzitter Florentino Perez kreeg twee minuten later een nieuwe tik. Uit een hoekschop kopte Silvan Aegerter in vrijstaande positie de 2-3 tegen de touwen. Met nog 25 minuten op de klok geloofde FC Zürich opeens serieus in een stunt. Trainer Bernard Challandes probeerde met enkele aanvallende wissels een remise te forceren, maar een fout van Leoni deed de thuisclub de das om. De doelman blunderde vlak voor het einde opzichtig bij een vrije trap van Ronaldo: 2-4. Invaller Guti nam in blessuretijd nog de geflatteerde vijfde goal van Real Madrid voor zijn rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen