Zeegelaar: "Op de bank zitten is tijdverspilling"

Ger
19 september 2009, 16:06

Marvin Zeegelaar maakte vorig seizoen nog deel uit van de A1 van Ajax, maar inmiddels heeft hij een plek bij de A-selectie van trainer Martin Jol. De aanvaller (19) beseft dat hij nog het nodige heeft te leren om een basiskracht in het eerste elftal te worden.

Zeegelaar viel vorig seizoen op toen hij een basisplaats kreeg van toenmalig coach Marco van Basten in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam. "Dat was raar en onverwacht", zegt de jongeling op de website van Ajax. "Ik kreeg een telefoontje dat ik moest meedoen. Tijdens de wedstrijdbespreking in de ArenA zag ik mijn naam ineens als basisspeler op het bord staan. Ik was toen wel een beetje nerveus, want het was mijn eerste keer bij die grote jongens."

Deze voetbaljaargang maakte Zeegelaar ook al zijn opwachting in de competitie en in Europees verband. "Als ik bij de selectie zit, voldoende minuten maak en beter wordt is mijn seizoen meer dan geslaagd. En als ik niet bij het eerste speel, speel ik bij Jong Ajax. Dat is wel goed. Ik moet niet op de bank zitten, want dat is tijdverspilling. Het is belangrijk voor een jonge jongen om elke wedstrijd te spelen."

De aanvaller weet op welke punten hij zijn spel nog moet verbeteren. "Ik moet meer mijn man opzoeken en meer acties maken. Dat hoort bij een linksbuiten. Ook moet ik meer scoren. Ik heb vorig seizoen een keer of zeven gescoord. Dat hadden er meer kunnen zijn als ik wat gieriger was geweest, maar ik geef liever ballen af. Een actie en een goede voorzet geven mij de meeste voldoening."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen