Van Nistelrooy trefzeker voor winnend Real

Ger
20 september 2009, 21:08   Bijgewerkt: 21 september 2009, 00:31

Ruud van Nistelrooy heeft zondag tegen Deportivo Xerez een succesvolle rentree in de Primera Division gemaakt. De aanvaller van Real Madrid scoorde en nam een assist voor zijn rekening. De Madrilenen zegevierden uiteindelijk met 5-0.

De 33-jarige Van Nistelrooy viel in de 79e minuut in voor Cristiano Ronaldo, die de eerste twee treffers scoorde. Tien minuten later was het al raak voor de Nederlander, die succes had met een schot door de benen van keeper Renan.

Van Nistelrooy stond maandenlang aan de kant vanwege een zware knieblessure. In oktober 2008 speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd voor Real. Royston Drenthe en Rafael van der Vaart zaten zondag niet bij de selectie van de Spaanse topclub.

Naast Van Nistelrooy en Ronaldo waren ook Guti en Karim Benzema, op aangeven van de oud-PSV'er, trefzeker. Door de ruime zege neemt Real de koppositie in de Primera Division over van FC Barcelona. Beide clubs hebben negen punten uit drie duels, maar de Koninklijke beschikt over een beter doelsaldo.