De Koning: "Maatje 36 zeilde zo langs me heen"

Ger
22 september 2009, 11:37

FC Oss-trainer Hans de Koning kreeg tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-3) een schoen naar zijn hoofd gegooid. De oefenmeester maakt zich niet druk over het opmerkelijke voorval. "Mijn assistent Dik Heesen vond dat ik nogal laat dook toen die schoen op me af kwam. Volgens hem had ik hem vroeger klem gehad."

De schoen werd gegooid door de 9-jarige zoon van een sportjournalist van het Brabants Dagblad. "Ik sloot mijn praatje af, wenste mijn collega succes toe en toen stond dat ventje op. 'Dat zal allemaal wel, koeiekop', riep 'ie toen. En die schoen zeilde zo langs me heen. Maatje 36, dus ik kon hem wel ontwijken", aldus De Koning in De Pers.

"Het werd stil en toen riep die journalist tegen zijn zoontje: 'D'r uit jij, ben je helemaal gek'. Hij bood meteen zijn excuses aan, waarna hij nog wel twee vragen stelde. Die moet je dan professioneel beantwoorden vind ik. Je kunt in zo'n situatie twee dingen doen: boos worden of het met een grapje oplossen. Ik koos voor het laatste."

De Koning heeft na de persconferentie nog met de jongen gesproken. "Ja, hij stond buiten. Te huilen. Ik heb hem bestraffend toegesproken, want het kan natuurlijk niet wat hij heeft gedaan. Hij heeft beloofd dat hij het nooit meer zal doen. Ik heb hem vervolgens een aai over zijn bol gegeven en daarna was het voor mij klaar. Ik voelde vooral plaatsvervangende schaamte voor die vader. Het was natuurlijk een genante toestand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen