Vleminckx twijfelt zelf ook over winnende goal

23 september 2009, 09:23   Bijgewerkt: 23 september 2009, 09:29

Voorstanders van elektronische hulpmiddelen in het voetbal zagen dinsdag weer een spelsituatie die, als het aan hen ligt, in de toekomst niet meer kan voorkomen. De winnende goal van de bekerwedstrijd tussen FC Eindhoven en NEC was een 'twijfelgevalletje'. Eigenlijk leek niemand te weten of de bal de doellijn volledig gepasseerd was, inclusief doelpuntenmaker Björn Vleminckx.

Vleminckx had uiteraard weinig moeite met de beslissing van de arbitrage om een treffer toe te kennen. "De scheids is de baas, dus de bal was erover. Maar ik kon het niet goed zien, ik was in duel. Toen keek ik naar de lijnrechter en die stak zijn vlag omhoog: dus doelpunt", zegt de spits tegen Omroep Gelderland.

Door het discutabele moment van Vleminckx ging NEC naar de volgende ronde. En als het aan de Belg ligt, is de volgende ronde niet het eindstation. Hij wil de finale halen, net als vorig seizoen met zijn oude club KV Mechelen. "Ik heb vorig jaar in alle bekerduels gescoord, alleen niet in de finale. Hopelijk scoor ik daar dit seizoen wel. Maar het is nog ver weg, voorlopig primeert de competitie voor ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen