Leverkusen pakt leiding dankzij late goal

26 september 2009, 17:22   Bijgewerkt: 26 september 2009, 17:37

Bayer Leverkusen is op de zevende speeldag van de Bundesliga aan puntverlies ontsnapt. De club stevende in de uitwedstrijd tegen 1.FC Köln af op een 0-0 remise, maar trok door een laat doelpunt van Simon Rolfes toch aan het langste eind: 0-1.

Door de overwinning is Bayer in elk geval weer voor een paar uurtjes koploper. De westerlingen kunnen later op de avond de eerste stek kwijtraken aan Hamburger SV, dat in de eigen Nordbank Arena het Bayern München van Louis van Gaal ontvangt. De noorderlingen moeten winnen van der Rekordmeister om aan kop te komen.

Landskampioen VfL Wolfsburg sloot ten koste van Hannover 96 een doelpuntrijk duel als winnaar af (4-2) en steeg zodoende naar de vijfde plek op de ranglijst. Die Wölfe zegevierden door goals van Zvjezdan Misimovic, Christian Gentner, Makoto Hasebe en Edin Dzeko. Bij Hannover, dat na een klein half uur via Hanno Balitsch nog wel op 1-1 kwam, was Arnold Bruggink absent.

Ook Werder Bremen schreef drie punten bij en wipte zodoende evenals Wolfsburg van de middenmoot op naar de subtop. In eigen huis waren de noorderlingen met 3-0 te sterk voor promovendus FSV Mainz 05, dat verrassend meedraait in de subtop. Claudio Pizarro nam twee treffers voor zijn rekening. Ook Aaron Hunt was trefzeker voor de nieuwe nummer vier.

De kolenpotderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 heeft in Dortmund drie punten opgeleverd voor de formatie uit Gelsenkirchen. Voormalig PSV'er Jefferson Farfan scoorde na ruim een half uur het enige doelpunt van de burenruzie: 0-1. Met de behaalde driepunter klimt Schalke naar de derde positie. Voor Dortmund wordt het seizoen alsmaar rampzaliger; BVB staat teleurstellend vijftiende.

Dortmund werd onder meer gepasseerd door VfB Stuttgart, dat de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt zonder al te veel problemen naar zijn hand zette. Door goals van Julian Schieber (2) en Thomas Hitzlsperger won het met 0-3 in de geldstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen