Fluitconcerten Groningen-fans ergeren Jans

Ger
27 september 2009, 17:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans kon tevreden drie punten bijschrijven na de zege van FC Groningen tegen Vitesse (1-0), maar had ook kritiek op de houding van een deel van het publiek. "Hoe sommige fans met de spelers omgaan, dat hoort niet."

Jans zag de Groningse aanhang bij twee wissels misbaar maken. Eerst haalde de trainer Thomas Enevoldsen naar de kant, onmiddelijk nadat de Deen op de lat had geschoten. "Dat was een wat ongelukkig moment, maar ik vond dat hij niet goed in de wedstrijd zat. Dan wissel ik hem."

Bij de vervanging van Goran Lovre ging het publiek nog steviger tekeer, al was de hoon dit keer gericht aan het adres van de ongelukkig spelende middenvelder. Lovre op zijn beurt reageerde met een cynisch dankgebaar richting de supporters achter het doel. "Niet verstandig. Eigenlijk moet je er boven staan. Maar met zijn bloed is zo'n reactie wel te begrijpen", doelde Jans op de Servische nationaliteit van Lovre.

Ook doelpuntenmaker Danny Holla maakte een statement tegen de kritische geluiden door zijn treffer niet te vieren. "Ik vond het publiek te negatief. Je moet je ploeg niet na twintig minuten al uit gaan fluiten. Dat hoort niet. Na tachtig minuten is het een ander verhaal."

Jans: "Kennelijk hebben de supporters een aantal jongens op de korrel. Dat is jammer. We hebben namelijk iedereen nodig om uit deze situatie te komen. Al krabbelen we inmiddels wel weer wat omhoog."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen