"Als reserve val je overal een beetje buiten"

28 september 2009, 07:28   Bijgewerkt: 28 september 2009, 10:20

Je zou hem bijna vergeten. Denny Landzaat kwam ruim anderhalf jaar geleden naar Feyenoord om zich weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal, maar raakte eigenlijk alleen maar verder uit beeld. Eerst door blessures, daarna omdat hij uit het elftal gespeeld werd door jongere concurrenten. Coach Mario Been geeft de voorkeur aan Karim el Ahmadi en Leroy Fer. Landzaat (33) moest op de bank, of regelmatig zelfs de tribune, plaatsnemen. Tot dit weekend.

Op weg naar het hotel waar de Feyenoord-selectie zou samenkomen voor de wedstrijd tegen NAC Breda, ging zondagochtend ineens zijn telefoon. Landzaat schok. "Ik dacht: ik ben toch niet te laat of zo?", vertelt hij. Integendeel. Trainer Mario Been had goed nieuws voor hem. Karim el Ahmadi was geblesseerd, waardoor Landzaat tegen NAC Breda in de basis zou beginnen. Eindelijk, na wekenlang bank- en tribunezitten, mocht hij minuten maken in de Eredivisie.

Trainer Mario Been erkent dat Landzaat goed omgegaan is met zijn rol als wissel. "Denny heeft nooit zijn kont tegen de krib gegooid of verzaakt. Ik heb louter positieve ervaringen met hem. Toen Karim afhaakte voor de wedstrijd tegen NAC, was hij de eerste gegadigde. En Denny heeft het uitstekend gedaan, daar ben ik heel blij mee."

Ondanks de winst stond Landzaat na afloop van het duel met gemengde gevoelens de media te woord. In de slotfase kreeg hij namelijk zijn tweede gele kaart. "Tsja, dom. Eigen schuld. Ik besefte te laat dat ik al een gele kaart gekregen had. Die tweede overtreding was niet echt nodig, zo ver op eigen helft. Door die rode kaart weet ik één ding zeker: volgende week tegen RKC Waalwijk zit ik weer op de tribune, haha. Ik maak het de trainer op deze manier wel erg gemakkelijk", lacht hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen