Elia scoort voor HSV; Ten Cate pakt eerste punten

1 oktober 2009, 23:40   Bijgewerkt: 1 oktober 2009, 23:51

Dankzij het inlijven van twee Eredivisiespelers heeft Hamburger SV zijn eerste punten van de Europa League binnen. De Duitse formatie won in de eigen Nordbank Arena met 4-2 van Hapoel Tel Aviv. Onder meer Marcus Berg (2) en Eljero Elia scoorden.

Berg, die afgelopen zomer voor circa tien miljoen euro overkwam van FC Groningen, had aan slechts twaalf minuten voldoende om die Rothosen op een ruime marge te zetten (2-0). De Zweedse spits was met zowel de voet als het hoofd trefzeker. Nadat Hapoel via Itay Shechter was teruggekomen tot 2-1, vergrootte Elia kort voor rust het verschil weer tot twee doelpunten. In de tweede helft bepaalden Samuel Yeboah en Ze Roberto de eindstand op 4-2. Elia werd in de rust overigens vervangen door Romeo Castelen. Joris Mathijsen speelde de volle negentig minuten.

In poule C staat HSV nu gedeeld tweede met Hapoel Tel Aviv. Beide clubs hebben drie punten en ook de doelcijfers zijn exact gelijk (4-5). Rapid Wien is de verrassende koploper in de groep. De Oostenrijkers klopten eerder HSV al en hielden donderdag Celtic op 1-1. Bij de Schotse gastheer zat Glenn Loovens het hele duel op de bank.

Ook in Boekarest viel er Nederlands succes te noteren. Henk ten Cate pakte met zijn club Panathinaikos ten koste van Dinamo Boekarest zijn eerste punten van de Europa League (0-1). Giorgios Karagounis werd matchwinner, door diep in de tweede helft de enige goal te scoren. Frank Rijkaard kwam met Galatasaray in eigen huis niet verder dan een remise tegen Sturm Graz (1-1). Desondanks gaat de equipe van Rijkaard wel aan de leiding in poule F. Ten Cate deelt de tweede plaats met Dinamo.

Valencia, waar Hedwiges Maduro tien minuten voor tijd mocht invallen, won op eigen veld met 3-2 van Genoa. De Italiaanse bezoekers hielden lange tijd gelijke tred met de club uit de sinaasappelenstad, maar moesten toch capituleren toen David Villa in de 82ste minuut een penalty raak schoot.

Ook de tweede ontmoeting van de avond tussen een formatie uit Rome en Sofia is gewonnen door de club uit de Italiaanse hoofdstad. Nadat Lazio Levski Sofia met 4-0 het nakijken gaf, las AS Roma op eigen terrein CSKA Sofia met 2-0 de les.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen