Enevoldsen alsnog bij Deense selectie gehaald

5 oktober 2009, 16:01   Bijgewerkt: 5 oktober 2009, 16:08

Thomas Enevoldsen is alsnog opgeroepen voor de cruciale WK-kwalificatieduels van Denemarken tegen Zweden en Hongarije. De 22-jarige middenvelder van FC Groningen kreeg maandag een uitnodiging van bondscoach Morten Olsen, nadat een andere international zich geblesseerd afgemeld had.

Enevoldsen, die nog geen interlands achter zijn naam heeft, had het telefoontje van Olsen niet verwacht. "Dit is een grote verrassing voor me. Ik ben heel vaak uitgekomen voor het Onder-21 team van Denemarken, maar nog nooit opgeroepen voor 'the big boys'. Er was een andere speler geblesseerd afgevallen en vanmiddag kreeg ik bericht dat ik me mocht melden. Het is een droom die uitkomt en dan ook nog uitgerekend in de beslissende fase van de WK-kwalificatie", aldus de Groninger.

Komende zaterdag is Zweden in Kopenhagen de tegenstander. "Ik hoop dat we Andreas Granqvist en zijn team kunnen kloppen, want dan kan ik hem in de kleedkamer van Groningen dollen", lacht Enevoldsen. Als Denemarken wint van Zweden, is het land verzekerd van deelname aan het WK van 2010.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen