Maradona: "Het was het wonder van San Palermo"

Koen Freriks
11 oktober 2009, 13:25   Bijgewerkt: 11 oktober 2009, 13:39

Aan adrenaline had Diego Maradona zaterdagavond geen gebrek. Het zal toch niet, dacht heel Argentinië. De WK-droom leek voor het grote voetballand uiteen te spatten, totdat de bijna 36-jarige routinier Martin Palermo in blessuretijd de winnende goal binnentikte tegen Peru (2-1). Maradona was niet te houden en vierde het doelpunt met een echte buikschuiver.

"Ik vreesde het ergste, maar na dat doelpunt was ik door het dolle heen", verklaarde een opgeluchte Maradona na afloop. "Het was het wonder van San Palermo."

Dat een 'oude rot' Argentinië moet redden is een teken van zwakte. De ploeg van Maradona speelde opnieuw heel slecht, maar dat was 'Pluisje' na afloop vergeten. "Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven. Dat doelpunt was een beloning voor al het harde werk dat ik heb geleverd."

Argentinië heeft kwalificatie voor het WK nog in eigen hand. Woensdag kunnen de tickets worden geboekt, als het land wint van Uruguay. Als Argentinië verliest, kan het afzakken naar de play-offs of zelfs het WK missen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen