Larsson zet definitief punt achter interlandcarrière

Ger
12 oktober 2009, 10:37   Bijgewerkt: 12 oktober 2009, 11:29

Henrik Larsson heeft zijn afscheid als international aangekondigd. De 38-jarige aanvaller zal vermoedelijk woensdag tegen Albanië voor de laatste keer het shirt van de Zweedse nationale ploeg aantrekken. De Scandinaviërs maken slechts een kleine kans om zich nog te kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika.

Zweden leed afgelopen zaterdag een cruciale 1-0 nederlaag tegen Denemarken. Door het verlies zakte de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck naar de derde plaats in de kwalificatiepoule. De Denen zijn nu zeker van het WK, terwijl nummer twee Portugal woensdag op Malta genoeg heeft aan een zege om deelname aan de play-offs af te dwingen.

"Het is mooi geweest", laat Larsson weten. "Het is jammer dat het zo moet eindigen. Maar het moment is aangebroken om vaarwel te zeggen. Ik blijf hopen dat we de play-offs alsnog bereiken, maar als dat niet lukt, zal het geen moeilijke beslissing zijn om te stoppen. Met de huidige stand van zaken is het echter niet realistisch om te verwachten we komende zomer van de partij zijn."

De oud-Feyenoorder, die meer dan honderd interlands achter zijn naam heeft staan, wil zich gaan richten op een loopbaan als trainer. "Ik heb een hoop ervaring opgedaan en veel wedstrijden gezien. Ik heb een helder idee hoe ik spelers wil zien voetballen." In 2002 bedankte Larsson al eerder voor de nationale ploeg. Twee jaar later keerde de aanvaller echter terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen