De Jonge kwaad om mogelijke straf Grindheim

14 oktober 2009, 12:43   Bijgewerkt: 14 oktober 2009, 12:51

SC Heerenveen-trainer Jan de Jonge snapt niets van de KNVB. De bond wil Christian Grindheim een schorsing opleggen, omdat de middenvelder na zijn wissel in de partij tegen VVV Venlo enkele scheldwoorden de camera in schreeuwde. 

De Jonge zou het absurd vinden als zo'n uitbarsting tot een schorsing leidt, zegt hij in Voetbal International. "Als je een topsportmentaliteit hebt en datgene wat je wilt lukt niet, dan kun je verwachten dat daar een keer een frustratie uit voortkomt. Ik heb bij een wedstrijd met Emmen tegen Heracles in de kleedkamer ook wel eens een hele krat frisdrank tegen de muur kapot gesmeten, zo kwaad was ik."

"Als Grindheim geschorst wordt, kan ik daar dus heel erg boos om worden. Ten eerste: wij moeten daarvoor als club iets richting Grindheim bedenken, niet de KNVB. Ten tweede: de camera kwam op Christian af en niet andersom. Bovendien wisselde ik Grindheim al om hem in bescherming te nemen nadat hij even daardoor een gele kaart had gekregen. Had ik het maar niet gedaan, dan was hij nu niet geschorst", vervolgt De Jonge. "Als dit de manier van werken wordt in het betaalde voetbal is het einde zoek. Elke wedstrijd wordt er door spelers en trainers gescholden en gevloekt. Als de aanklager op basis van tv-beelden ook op dit terrein sancties gaat opleggen levert elk weekeinde minstens vijf geschorste spelers en trainers extra op."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen