Advocaat: "Aantal spelers door de mand gevallen"

Ger
15 oktober 2009, 00:00   Bijgewerkt: 14 oktober 2009, 23:57

Dick Advocaat verloor woensdagavond zijn tweede interland als bondscoach van België. Na de winst op Turkije gingen de al voor het WK uitgeschakelde Rode Duivels in Estland met 2-0 onderuit. De Haagse oefenmeester baalt van het optreden van enkele spelers.

"Het is ontgoochelend dat je hier verliest, maar we hebben nu wel gezien wat we tekortkomen. We moeten weten wie dit niveau aankan en wie niet. Deze wedstrijden zijn daar ideaal voor", laat Advocaat na afloop van het duel aan Sporza weten. "We hadden baloverwicht, maar creëerden geen kansen, we konden onze man niet voorbij. Een aantal spelers is door de mand gevallen op internationaal niveau."

"Het gaat om rendement, er waren te veel frivole spelers die op het hoogste niveau tekortkomen. Dit was een wedstrijd waarin we zelf het spel moesten maken. Dan heb je geduld en individuele kwaliteit nodig. Geduld was er, die kwaliteit niet. Ik ben tevreden met wat ik gezien heb, niet met het resultaat. Deze ploeg heeft nog tijd nodig. Sommige spelers krijgen die tijd nog, andere niet meer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen