Argentinië klopt Uruguay en mag naar WK

15 oktober 2009, 02:01   Bijgewerkt: 15 oktober 2009, 11:10

Argentinië doet volgend jaar 'gewoon' mee aan het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Maradona boekte in het hol van de leeuw een overwinning op rivaal Uruguay (0-1) en verzekerde zich zo alsnog van WK-deelname. Uruguay is ondanks de nederlaag ook nog in de race. Het land mag half november een play-off spelen tegen Costa Rica.

De vele miljoenen voetbalfans die woensdag afstemden op de wedstrijd tussen Uruguay en Argentinië zullen zich een uur lang afgevraagd hebben wat er in hemelsnaam aan de hand was. De partij tussen beide Zuid-Amerikaanse grootmachten had meer weg van een partij vrij worstelen in teamverband, dan van een voetbalwedstrijd. Langer dan enkele seconden was de bal zelden in het spel, dan werd er weer een overtreding gemaakt door één van beide teams.

Uruguay zette aan en dat leidde in ieder geval tot een paar schietkansen. Niet heel spannend allemaal, maar sowieso meer dan we voor rust gezien hadden. De eerste echte kans kwam pas een kwartier voor tijd, toen een vrije trap van Uruguay op de rug van Diego Lugano terecht kwam. Zijn onvervalste rugbal ging naast het doel van de Argentijnse AZ-keeper Sergio Romero.

Eind goed, al goed dus voor de Argentijnen. De kwalificatiecyclus was hopeloos slecht, maar de ploeg mag naar het WK. Met of zonder Maradona, dat zal de komende maanden blijken. En Uruguay? Dat mag half november de strijd aanbinden met Costa Rica, met als inzet een ticket voor de mondiale titelstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen