Emotionele Maradona: "Ik ben als vuil behandeld"

Ger
15 oktober 2009, 10:32   Bijgewerkt: 15 oktober 2009, 10:51

Bondscoach Diego Maradona van Argentinië heeft na de cruciale overwinning bij Uruguay (0-1) uitgehaald naar zijn kritikasters. De voormalige vedette werd de afgelopen weken voor het eerst in zijn leven onder vuur genomen. Door de zege in Montevideo plaatste hij zich met de Argentijnen echter alsnog voor het WK.

Bij Maradona vloeiden na afloop de tranen. Pluisje nam Argentinië in 1986 zelf aan de hand naar de wereldtitel. Als speler kon Maradona niet stuk, maar als coach presteerde hij matig. "Tegen degenen die niet geloofden in dit team zeg ik: vandaag hebben wij ons eervol geplaatst voor het WK. Deze zege is voor alle Argentijnen, behalve de journalisten. Ze hebben mij als vuil behandeld."

Maradona gaf toe dat de klus niet eenvoudig was. De oud-international, die zonder enige trainerservaring aan de kwalificatie begon en binnen een jaar in totaal zo'n zeventig spelers gebruikte, werd in de slotfase steeds onrustiger. "Uruguay was een zware tegenstander die alles heeft gegeven, maar wij hebben ons zonder hulp van iemand geplaatst. Ik ben trots op dit elftal. De spelers hebben gevochten als echte mannen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen