"Gelukkig scoren wij ook eens in blessuretijd"

Ger
21 oktober 2009, 09:06

AZ vierde het gelijkspel tegen Arsenal in de Champions League dinsdagavond als een overwinning. De geplaagde Alkmaarse club scoorde voor eigen publiek in blessuretijd de belangrijke 1-1. "Hopelijk kunnen we dit resultaat een passend vervolg geven."

Cesc Fabregas had Arsenal na ruim een half uur spelen op voorsprong gezet. De Spanjaard kon scoren na knullig balverlies van AZ-verdediger Niklas Moisander. "Uiteraard baal ik van mijn fout. Ik wilde de bal aannemen, maar die sprong van mijn voet", zegt de Fin tegen FCUpdate.nl. "Dit is een heel ander niveau dan de Eredivisie. Arsenal is ongelooflijk gevaarlijk in de counter. Een gelijkspel is een prima resultaat. We kunnen tevreden zijn over ons spel."

"Dit resultaat kunnen we goed gebruiken. We zitten natuurlijk in een bijzonder lastige fase", doelt Mendes da Silva op de teleurstellende resultaten en het omvallen van hoofdsponsor DSB Bank. "Op basis van het spelbeeld verdienden we dit gelijkspel. We hadden niets te verliezen en daar hebben we ook naar gespeeld. Nu zijn er nog drie wedstrijden te gaan en alles ligt open na dit gelijkspel." AZ stijgt dankzij de remise naar de derde plaats in groep H van de Champions League.

De verdediger had dinsdagavond eigenlijk niet meer gerekend op de gelijkmaker. "Het was een kwestie van geluk. De kopbal van Graziano Pellè viel precies voor de voeten van David Mendes da Silva, die in één keer kon uithalen. Toch was die 1-1 verdiend, want ook Arsenal kwam door een mazzeltje aan een treffer. Zo'n persoonlijke fout is jammer, maar zonder fouten krijg je geen doelpunten. Dat overkomt zelfs ervaren topspelers."

fans

fans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen