De landskampioen is een kaartenhuis

26 oktober 2009, 10:10

Wie AZ de eerste helft tegen Ajax zag spelen, begreep niet waarom de ploeg zo laag staat. De Alkmaarders speelden prachtig voetbal en stuurden Ajax van het kastje naar de muur. Maar één wissel bij Ajax in de rust was genoeg om de formatie van Ronald Koeman helemaal te ontregelen. Na rust lukte niets meer. Hoe kan dat? "Misschien is het een mentaal probleem", verzucht Stijn Schaars.

Ajax-trainer Martin Jol deed in de rust maar één zet: hij wisselde spits Marko Pantelic voor middenvelder Gabri. Topscorer Luis Suarez schoof hierdoor naar de punt van de aanval, Gabri gaf het middenveld extra 'body'. Een goede zet, maar je mag toch verwachten dat landskampioen AZ niet in de war raakt van één wissel. Als team kan je altijd even verrast worden door een tactische zet van de tegenstander, maar op een gegeven moment moet je toch een antwoord hebben. Dat AZ er 45 minuten lang niet in slaagde om een antwoord te vinden, zegt genoeg.

Captain Schaars is toch iemand die op het veld de aangewezen man is om zijn elftal tactisch neer te zetten, maar ook hij verzoop na rust. In zijn zoektocht naar redenen hiervoor, wees hij vooral naar individuele fouten. "Die 1-1 is natuurlijk een fout. We probeerden daarna nog wel karakter te tonen, maar voorin en op het middenveld raakten we de bal veel te snel kwijt. Daardoor kwamen we niet meer aan voetballen. Amper twee minuten na de 1-1 viel vervolgens ook de 1-2 en toen was het over. De tweede helft domineerde Ajax, zo eerlijk moet je zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen