Ook 'rode' Van Dijk hoopt op vrijspraak

2 november 2009, 00:00   Bijgewerkt: 2 november 2009, 13:03

Naast Stefan Babovic hoopt ook Rob van Dijk dat hij niet gestraft wordt voor zijn rode kaart in de klassieker tegen Ajax. De doelman van Feyenoord kreeg rood omdat hij de doorgebroken Luis Suarez vloerde, maar heeft zelf een andere kijk op de zaak.

"Ik raakte hem niet, hij raakte mij", zegt Van Dijk tegen FCUpdate.nl. "Suarez was eerder bij de bal, tikte hem weg en liep vervolgens tegen mij aan. Ik probeerde nog in te houden. Ik kan we wel voorstellen dat de scheidsrechter een penalty gaf, hoor. Maar rood vind ik een te zware straf. Hij had het ook met geel af kunnen doen."

De rode kaart van Van Dijk was niet meer dan een voetnoot in de klassieker, die in een tijdsbestek van zestig seconden beslist werd. "Achteraf kan je inderdaad zeggen, dat de wedstrijd in de 42ste minuut beslist is", weet Van Dijk. "Eerst scoorde De Zeeuw de 1-0, daarna kreeg Babovic rood. Na rust hoop je nog in de wedstrijd te kunnen blijven, maar die hoop werd de grond in geboord door het doelpunt van Ajax in de 46ste minuut. Toen was het over. Heel zonde, dit is een gevoelig verlies."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen