Schalke wint Kohlenpott-derby

13 augustus 2005, 20:00

Bert van Marwijk heeft met zijn Borussia Dortmund een gevoelige tik gekregen op de tweede speeldag in de Duitse Bundesliga. De ploeg verloor in eigen huis de derby tegen Schalke '04 met 1-2. Kevin Kuranyi was met twee doelpunten de gevierde man bij Schalke.

Wedstrijden tussen Dortmund en Schalke '04 zijn altijd beladen en voor veel supporters geldt de Kohlenpott-Knaller als de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Ook bij deze editie van de derby tussen beide ploegen waren de belangen groot. Zowel Dortmund als Schalke wil dit seizoen meedoen om de landstitel.

Voor Dortmund dreigt de titelrace echter opnieuw uit de lopen in een inhaalslag. Na het gelijke spel tegen Wolfsburg vorige week, ging het zaterdag onderuit tegen het sterke Schalke. Voormalig Feyenoorder Ebi Smolarek zette de ploeg van Bert van Marwijk in de eerste helft nog wel aan de leiding, maar Duits international Kevin Kuranyi schoot nog voor rust de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft diezelfde Kuranyi met zijn tweede doelpunt de wedstrijd in het voordeel van de ploeg uit Gelsenkirchen.

Schalke heeft door deze zege zes punten uit twee wedstrijden. Dortmund daarentegen behaalde in twee wedstrijden slechts één puntje.