Anderlecht en Ajax bijna zeker van volgende ronde

5 november 2009, 21:04   Bijgewerkt: 6 november 2009, 20:39

Anderlecht en Ajax zijn na vier speelrondes zo goed als zeker van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. Die formaties wonnen donderdagavond van respectievelijk FC Timisoara (3-1) en Dinamo Zagreb (0-2) en komen daarmee op acht punten. Dat zijn vijf punten meer dan nummer drie Zagreb.

Anderlecht klaarde de klus tegen FC Timisoara in de laatste twintig minuten. Nadat Matias Suarez en Winston Parks Tifet voor een 1-1 tussenstand hadden gezorgd, loodsten Mbark Boussoufa en Jonathan Legear paarswit in veilige haven.

SC Heerenveen had tot de vierde speelronde goede papieren voor een startbewijs voor de volgende ronde, maar verspilde die in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (2-3). Daardoor verliezen de Friezen hun tweede plaats in de stand aan de Duitsers, die op basis van het onderling resultaat Heerenveen passeren.

Door de uitslag in het Abe Lenstra Stadion had Sporting Lissabon zich bij de laatste 32 kunnen spelen, maar de koploper kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de stugge Letten van FK Ventspils. Alessandro Zamperini opende na een kwartier namens de bezoekers de score. Zes minuten later maakte Carlos Saleiro gelijk. Sporting heeft nog één punt nodig om kwalificatie af te dwingen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen