Vrouwen: AZ brengt Willem II eerste verlies toe

5 november 2009, 23:59   Bijgewerkt: 6 november 2009, 20:21

Tijdens al het geweld uit de UEFA Europa League werden er ook twee duels in de Eredivisie voor vrouwen gespeeld. Koploper Willem II liep tegen landskampioen AZ voor het eerst dit seizoen tegen puntverlies aan. Na een spectaculaire slotfase leden de Tricolores een 3-2 nederlaag in Alkmaar.

Door toedoen van Chantal de Ridder en Karin Legemate stond AZ tien minuten voor het eindsignaal met 2-0 voor, maar de bezoekers kwamen sterk terug. Dankzij Renee Slegers (penalty) en Nikki van de Pas stond het vijf minuten later weer gelijk. Daphne Koster zorgde er in blessuretijd uiteindelijk voor dat de drie punten toch in Alkmaar bleven. Ondanks de nederlaag blijft Willem II leider. De Tilburgers staan twee punten voor op AZ, dat na donderdag de nieuwe nummer twee is.

In de onderste regionen pakte FC Twente ten koste van FC Utrecht de eerste zege van de nieuwe competitie. De Tukkers waren in Enschede met 2-1 te sterk voor de dames uit de Domstad. Marloes Pieëte maakte in de slotfase de winnende goal.