"Als we zo tegen Ajax spelen, zijn we kansloos"

6 november 2009, 08:57   Bijgewerkt: 6 november 2009, 10:04

Miroslav Stoch zei het treffend, na de negentig moeizame minuten tegen FC Sheriff. "Het was niet best, wat we deden. Maar de punten zijn binnen. En het is ook wel eens lekker om slechte wedstrijden te winnen", aldus de Slowaak, die met een treffer in blessuretijd zijn elftal behoedde voor kostbaar puntverlies (2-1).

FC Twente móest donderdag winnen van FC Sheriff Tiraspol, anders zou plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League een heel moeilijk verhaal worden. Tot de 89ste minuut leek dat niet te gaan lukken, want de kampioen van Moldavië hield de thuisploeg op 1-1. Maar een rare zwabberbal van Stoch, die door de handen van de Sheriff-keeper heen gleed, bezorgde Twente op de valreep de volle winst.

Ook Stoch moet toegeven dat prima spelende Sheriff eigenlijk een puntje verdiend had in de Grolsch Veste. "Ze speelden heel aanvallend, aanvallender dan we verwacht hadden. Ze zetten ons op eigen helft onder druk en daar hadden we moeite mee. We kwamen al na zeven minuten op 1-0, maar kwamen daarna niet in ons spel. Gelukkig hebben we toch nog de drie punten gepakt."

"Maar als we zondag tegen Ajax ook zo spelen, maken we geen schijn van kans", vult Peter Wisgerhof zijn Slowaakse teamgenoot aan. De verdediger is vanzelfsprekend ook blij met de drie punten, maar vond dat zijn elftal het zichzelf onnodig moeilijk maakte. "We waren slordig in de passing, slap in de duels en verloren veel te snel de bal. Sheriff moest na de 1-0 risico's nemen en dus lag er ruimte voor ons, maar daar zijn we heel slecht mee om gegaan. Dat het bijna 1-1 bleef, had vooral met onszelf te maken, niet met FC Sheriff. Als je zo slordig speelt zoals wij deden, heb je het tegen iedere tegenstander moeilijk. Ajax zou daar zondag wel raad mee weten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen