"Heerenveen kan alleen zichzelf de schuld geven"

Ger
6 november 2009, 10:17

De spelers van SC Heerenveen stonden er na de onnodige nederlaag tegen Hertha BSC (2-3) als geslagen honden bij. De Friezen hebben het zichzelf door de uitglijder behoorlijk lastig gemaakt in groep D van de Europa League.

"Dit is een behoorlijke tik", zegt Michel Breuer tegen FCUpdate.nl. "We hadden alle kansen om te winnen, maar zelfs een gelijkspel was nog goed geweest. Dit resulaat is verschrikkelijk. Hertha staat nu op gelijke hoogte, maar heeft een streepje voor vanwege het onderlinge resultaat", beseft de verdediger, die met Heerenveen twee weken eerder in Berlijn wél aan de goede kant van de score bleef (0-1).

{image[268392][left-half][]}Breuer is vooral teleurgesteld over de tweede helft, waarin de Friezen slechts één keer echt dreigend wisten te worden. "We gingen de kleedkamer in met een 2-1 voorsprong, maar na rust geven we die marge binnen enkele minuten weg. Dat kwam hard aan, we zaten daarna eigenlijk geen moment meer lekker in de wedstrijd." De Duitsers profiteerden van de twijfels bij de thuisploeg door in blessuretijd de winnende treffer te scoren.

Heerenveen en Hertha hebben in de poule nu liefst zes punten achterstand op koploper Sporting Lissabon. Door het gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion is ook de rol van hekkensluiter FK Ventspils nog allerminst uitgespeeld. "Dit is inderdaad geen gunstige situatie", beseft Gerry Koning, die mocht opdraven als vervanger van de geschorste Daryl Janmaat. "Maar we kunnen alleen onszelf de schuld geven."

{image[268400][right-half][]}"De eerste helft tegen Hertha was oké, maar na rust maakten we telkens verkeerde keuzes. Het was eigenlijk een wanvertoning", verzucht de verdediger. "Op een gegeven moment wilde niemand de bal meer hebben, er was totaal geen beweging. Daarnaast kwamen de tegengoals ook nog eens voort uit persoonlijke fouten. Het was niet de klasse van Hertha dat de doorslag heeft gegeven, maar onze blunders."

Voor Heerenveen wacht volgende maand een loodzware opdracht. De Friese ploeg moet dan op bezoek bij Sporting Lissabon. De laatste groepswedstrijd is thuis tegen het Letse Ventspils. "We hadden het onszelf tegen Hertha makkelijk kunnen maken met een overwinning. Nu zijn de kansen op overwinteren minder, maar het is nog niet over", blijft trainer Jan de Jonge positief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen