Schorsing Babovic met één duel teruggebracht

Ger
6 november 2009, 11:32   Bijgewerkt: 6 november 2009, 12:29

De schorsing van Stefan Babovic is met één wedstrijd teruggebracht. De tuchtcommissie van de KNVB wilde de Serviër van Feyenoord aanvankelijk voor drie duels schorsen, maar daartegen ging de Rotterdamse club met succes in beroep.

Babovic deelde afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Ajax tijdens een kopduel een elleboogstoot uit aan Jan Vertonghen. Daarop kreeg hij een directe rode kaart van arbiter Kevin Blom. Donderdagavond verantwoordde de middenvelder zich in Zeist voor zijn overtreding, bijgestaan door technisch directeur Leo Beenhakker en huisjurist Joris van Benthem. Het beroep had succes; de tuchtcommissie besloot de straf vrijdag met één duel te verminderen.

Babovic is nu voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. Feyenoord heeft vrijdag tot vier uur de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het nieuwe besluit van de tuchtcommissie. Omdat de middenvelder een directe rode kaart kreeg, heeft dit geen opschortende werking voor het eerstvolgende duel. Hij ontbreekt dus sowieso aanstaande zondag tegen AZ.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen