PSV wint dankzij messcherpe Toivonen

Koen Freriks
8 november 2009, 17:18   Bijgewerkt: 8 november 2009, 17:38

PSV heeft ADO Den Haag zondagmiddag volledig van het veld gespeeld. Het werd 5-1 voor de Brabanders. De thuisclub viel slechts op door onkunde en zware overtredingen. Bij PSV scoorde Ola Toivonen vier keer. 

luinge

luinge

PSV had minder dan een kwartier nodig om een voorschot op de winst te nemen. Na veertien minuten stond het al 2-0, door treffers van Ola Toivonen. Zoals vaker in de laatste weken was Danko Lazovic de man van het voorbereidende werk.

Het was pas het tweede competitieduel van dit seizoen waarin Toivonen scoorde. Eerder deed de Zweed dat, twee keer, in het openingsduel tegen VVV-Venlo (3-3). Daarna kwam de grote aankoop van de vorige winter nauwelijks nog aan bod.

Na een half uur haalde coach Raymond Atteveld al twee spelers (Ahmed Ammi en Csaba Horvath) naar de kant. Een van de vervangers, Ricky van den Bergh, maakte al na een paar minuten het Haagse drama compleet door tegen rood aan te lopen. De middenvelder beging een forse overtreding op Ibrahim Afellay. Nog voor de rust kopte Toivonen nummer drie binnen, opnieuw na een voorzet van Lazovic. De voorgaande drie duels was de Serviër ook al bij alle treffers betrokken.

Na de hervatting tikte PSV de hulpeloze opponent volledig zoek. Otman Bakkal maakte in de 51e minuut de 4-0, vanzelfsprekend op aangeven van Lazovic. In de 57e minuut raakte ADO opnieuw een speler kwijt. Lex Immers torpedeerde Lazovic en werd direct door Luinge weggestuurd.

Vervolgens legde Luinge het duel ruim een kwartier stil, omdat hij vanaf de tribunes werd beledigd. Na een oproep van technisch directeur André Wetzel aan het publiek zich te gedragen kon de ontmoeting vervolgens in betrekkelijke rust worden afgewerkt. Zowaar scoorde de thuisclub, door Karim Soltani. Met zijn vierde van de dag bepaalde Toivonen de eindstand op 5-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen