Holman: "Treffer met dank aan Mario Been"

Ger
9 november 2009, 08:58

AZ toonde tegen Feyenoord weer eens twee gezichten. Voor rust bakte de thuisploeg er weinig van en werd een tegengoal van Sekou Cissé geslikt. Na de pauze ontwaakten de Alkmaarders en werd alsnog een punt gepakt (1-1).

Brett Holman scoorde na een steekpass van Stijn Schaars in de 55e minuut met zijn mindere linkerbeen de fraaie gelijkmaker. "Ik kon niet om de keeper heen, dus ik dacht: laat ik maar schieten", zegt de Australiër tegen FCUpdate.nl. "Zulke ballen probeer ik wel eens tijdens de training. Fantastisch dat 'ie er nu ook in vloog."

{image-old[34554][right-half][]}Opmerkelijk genoeg speelde Feyenoord-coach Mario Been een rol bij het doelpunt. De oud-prof werkte eerder bij NEC samen met Holman. "Mario heeft me destijds aangezet om ook aan mijn linkerbeen te werken. Met rechts schieten is nog steeds mijn favoriet, maar met links raak ik de ballen inmiddels ook heel aardig."

De middenvelder stelt vast dat AZ in de eerste helft weinig indruk kon maken. "Die snelle tegengoal was niet goed voor ons zelfvertrouwen. In de eerste helft waren we angstig en niet fel genoeg. We verloren veel te veel duels." Door de entree van Graziano Pellè, die na rust Niklas Moisander verving, wist de landskampioen zich terug te knokken.

{image[268468][left-half][]}"Die omzetting bracht ons de controle over de wedstrijd. Met Pellè kregen we er een aanspeelpunt bij. Op basis van de tweede helft was het gelijkspel zeker verdiend. Met een beetje geluk was er nog meer mogelijk geweest", aldus Holman. "Nu moeten we het negentig minuten volhouden om goed te spelen."

Aanvoerder Schaars looft de veerkracht van de Alkmaarders. "We hebben dit seizoen veel tikken gekregen en het valt niet mee telkens weer de energie te vinden om omhoog te klauteren. De eerste helft waren we gewoon niet goed, dus we moeten blij zijn dat we na rust die achterstand nog ongedaan hebben gemaakt."

"Aan de andere kant moeten we ook niet doen alsof AZ totaal niet meer kan voetballen. We zitten in een mindere periode, maar daar komen we echt wel weer uit", stelt de Oranje-international. "Helaas hebben we inmiddels wel behoorlijk wat schade opgelopen. We hoeven in onze huidige situatie niet naar de top van de Eredivisie te kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen