Egypte en Algerije 'play-offen' voor WK-ticket

14 november 2009, 20:59   Bijgewerkt: 14 november 2009, 21:04

Het is nog tot woensdag ongewisse wie met het laatste WK-ticket van de Afrikaanse zone aan de haal gaat. In een play-offwedstrijd in Soedan strijden Algerije en Egypte om het laatste startbewijs voor de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika.

De barragewedstrijd is noodzakelijk omdat beide landen in Groep C gelijk eindigden. Na zes duels delen ze de eerste plaats met ieder dertien punten. Ook het onderlinge resultaat geeft geen doorslag aangezien dat na twee confrontaties 3-3 is. Na een 3-1 overwinning van Algerije begin juni, won Egypte zaterdag thuis met 2-0.

Overigens waren de Algerijnen luttele minuten verwijderd van WK-deelname. Lange tijd stonden ze met 1-0 achter, door een vroeg tegendoelpunt van Amr Zaki, maar die score zou Algerije niet van kwalificatie houden. Mohamed Aboutreika schoot diep in blessuretijd de Algerijnse WK-droom (voorlopig) aan diggelen: 2-0.

Zuid-Afrika (gastland), Ghana, Ivoorkust, Nigeria en Kameroen zijn al wel verzekerd van een plaats op de mondiale eindronde, komende zomer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen