Ajax bevestigt hulpactie voor Haarlem

19 november 2009 – Ajax stelt inderdaad honderd businessseats beschikbaar aan Haarlem voor de wedstrijd van zondag tegen SC Heerenveen, zoals RTV Noord-Holland woensdag meldde. De Amsterdamse club hoopt dat potentiële sponsors door een bezoekje aan de ArenA bereid zijn om geld in het noodlijdende Haarlem te steken.

Haarlem verkeert in grote financiële problemen en heeft op korte termijn drie ton nodig om te kunnen overleven. "We werken op voetbaltechnisch gebied samen met Haarlem, maar zijn ook van harte bereid om te kijken waar we de club kunnen helpen door ook op ander gebied samen te werken, zoals in het geval van deze actie. Wij zouden het vreselijk jammer vinden als HFC Haarlem verdwijnt, het is een mooie club met een rijke historie", aldus Ajax-directeur Henri van der Aat (foto).

"Wij zijn natuurlijk enorm blij met deze fantastische steun van Ajax", stelt Haarlem-directeur John Bekkering. "We willen met zoveel mogelijke bestaande en nieuwe sponsors naar deze wedstrijd toe, waarbij we speciale sponsorpakketten hebben ontwikkeld voor bedrijven, die direct een enorme impuls geven aan de club."

Naast de actie met de businessseats geeft oud-Haarlemmer Gregory van der Wiel op de videoschermen van de ArenA ook het startschot voor een sms-actie. Fans van Ajax kunnen een smsje sturen en daarmee Haarlem financieel steunen.

Reacties

Ajax

gerelateerd