Groep C: Milan houdt Marseille op afstand

Ger
25 november 2009, 22:41   Bijgewerkt: 25 november 2009, 23:09

AC Milan heeft de lastige thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de Champions League op 1-1 afgesloten. Door de winst van Real Madrid in het andere groepsduel zakken de Italianen naar de tweede plek. Marseille blijft met nog één wedstrijd te gaan de nummer drie.

Onder leiding van de Braziliaanse coach Leonardo wist Milan zich de afgelopen weken te herstellen van een moeizame start van het seizoen. In de Serie A hoefden de Rossoneri de laatste acht wedstrijden geen nederlaag meer te incasseren. Het Champions League-treffen met Olympique Marseille leverde Milan een droomstart op. In de tiende minuut ontdeed Marco Borriello zich van Gabriel Heinze en schoot de bal tussen de benen van keeper Steve Mandanda tegen het net: 1-0.

Vanaf de reservebank zal Klaas-Jan Huntelaar het doelpunt met gemengde gevoelens hebben gadegeslagen. De Oranje-international is bij Milan inmiddels afgezakt tot de derde keus voor de spitspositie, achter Borriello en routinier Filippo Inzaghi. Tegen Marseille kon de voormalig Ajacied ook niet op een invalbeurt rekenen. Hoe anders is de positie van landgenoot Clarence Seedorf in San Siro. De middenvelder is een vaste waarde en maakte ook woensdagavond de negentig minuten weer vol.

Lang genieten van de vroege voorsprong kon Milan overigens niet. Slechts zes minuten later tekende Luchio Gonzalez voor de gelijkmaker. De Argentijn kon eenvoudig inschieten nadat keeper Dida een voorzet van Mamadou Niang onvoldoende had verwerkt. Het was niet het eerste slippertje van de sluitpost in deze Champions League-campagne. De ervaren Braziliaan blunderde ook al opzichtig tijdens de dubbele confrontatie met Real Madrid.

Na de 1-1 greep de formatie van coach Didier Deschamps de regie over de wedstrijd. De grootste kansen kwamen echter pas na de pauze. Uit een voorzet van Niang schoot Brandäo de bal tegen de lat, terwijl Souleymane Diawara het aluminium raakte met een kopbal. Namens de thuisclub kreeg Borriello in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid om nog eens te scoren. De spits kopte een afgemeten voorzet van Ronaldinho langs het doel.

Real Madrid kan een plaats in de achtste finales nauwelijks meer ontgaan. De Spaanse lijstaanvoerder won met 1-0 van FC Zürich. Real begon met Rafael van der Vaart en Cristiano Ronaldo op de bank en Royston Drenthe (gepasseerd) en Ruud van Nistelrooy (geblesseerd) op de tribune. Dankzij een treffer van Gonzalo Higuain leidde de Koninklijke met 1-0 bij de rust. Marcelo schoot nog op de paal. Na de rust kwamen Van der Vaart en Ronaldo in het veld bij Real Madrid. In de stand kwam geen verandering.

Met tien punten heeft Real in de laatste groepswedstrijd tegen Olympique Marseille (zeven punten) genoeg aan een gelijkspel voor kwalificatie. De Spanjaarden kunnen zich op basis van de ruime zege in de thuiswedstrijd (3-0) zelfs een nederlaag met twee treffers permitteren. Milan moet winnen van Zürich om helemaal zeker te zijn van de laatste zestien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen