Knieblessure maakt einde aan seizoen De Roover

30 november 2009, 18:26   Bijgewerkt: 30 november 2009, 18:40

Sepp de Roover kan voetballen de komende maanden uit zijn hoofd zetten. De 25-jarige speler van FC Groningen heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen NEC de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd en staat daardoor zeker een half jaar buiten spel, zo meldt de equipe uit de Martinistad op haar officiële website.

De Roover, voor wie het duel met NEC vijf minuten duurde, onderging maandag een MRI-scan. Het resultaat van die scan was precies hetgeen hij bang voor was. "De uitkomst van de onderzoeken vandaag bevestigen slechts wat ik al vreesde", reageert hij op het slechte nieuws. "Mijn gevoel heeft me helaas niet in de steek gelaten."

Sinds twee weken is De Roover kersvers international van België, mede daarom is de kwetsuur extra zuur. De verdediger is echter vastbesloten zich terug te knokken. "Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, te meer daar ik ook net bij de selectie van het Belgisch elftal was gekomen. Maar mentaal ben ik sterk genoeg. Gisteren was ik nog down, maar ik kijk nu al weer vooruit. Ik ga het oppakken."

Overigens lijkt FC Groningen dit seizoen gegrepen door een ware blessureplaag. De Roover is al de derde speler die vanwege een zware knieblessure lange tijd absent is. Petter Andersson en Ondrej Svejdik gingen hem voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen