Conceiçao kan drie tot vijf jaar geschorst worden

23 maart 2006, 11:34

Het zijn spannende tijden voor Standard Luik en Sergio Conceiçao. De Portugees, die eerder dit seizoen nog werd verkozen tot beste voetballer van de Belgische competitie, moet zich op 11 april bij het Belgische sportcomité verantwoorden voor zijn wangedrag in de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem. De Portugees zou, in het meest slechte geval, zelfs een jarenlange schorsing tegemoet kunnen zien.

Conceiçao spuugde in het duel met Zulte-Waregem naar een tegenstander, waarna hij de rode kaart kreeg van scheidsrechter Vervecken. De Portugees verloor vervolgens zijn zelfbeheersing, trok zijn shirt uit en duwde het stuk textiel in het gezicht van de arbiter. Vloekend, tierend en met een ontbloot bovenlijf verliet de aanvaller vervolgens het speelveld.

Standard heeft de Portugees al een forse boete opgelegd, maar hierbij lijkt het niet te blijven. Volgens de Belgische reglementen riskeert Conceiçao een schorsing van liefst drie tot vijf jaar. "We verwachten vrijdag of maandag het rapport van de scheidsrechter. Dinsdag zal het bondsparket dan het dossier bekijken. Het kan een minnelijke schikking vragen, maar gezien de ernst van de feiten lijkt dat niet waarschijnlijk. Het parket zal het dossier dan doorverwijzen naar het Sportcomité van 11 april. Dat spreekt een sanctie uit", aldus de Belgische bondswoordvoerder Cornu. 

Conceiçao heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn wangedrag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen