Vitesse knokt zich op valreep naast Utrecht

Koen Freriks
13 december 2009, 16:37   Bijgewerkt: 13 december 2009, 17:35

In een weinig hoogstaande, maar daardoor niet minder spannende wedstrijd, hebben Vitesse en FC Utrecht zondagmiddag gelijkgespeeld, 2-2. Lasse Nilsson zette de thuisploeg na een klein half uur uit een strafschop op voorsprong. Nog voor rust bogen Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga de achterstand om in een voorsprong. Claudemir bezorgde de Arnhemmers in de 89e minuut een verdiend punt.

Vitesse maakte in het eerste halfuur de meeste aanspraak op doelpunten. De Arnhemmers zetten de gasten vast op eigen helft, maar slaagden er niet in te profiteren van de vele fouten die FC Utrecht maakte. De ploeg van Du Chatinier had weinig in te brengen tegen de aanvalsdrift van Vitesse.

De thuisploeg kreeg in de 27e minuut waar het gezien het overwicht recht op had. Al kreeg Vitesse daarbij wel hulp van Nijholt. Hij maakte een overtreding in de eigen zestien en scheidsrechter Kevin Blom kon niets anders doen dan naar de strafschopstip te wijzen. Lasse Nilsson faalde niet van elf meter, 1-0.

Na rust was het wedstrijdbeeld grotendeels hetzelfde als in de eerste helft. Vitesse zette FC Utrecht vast op eigen helft, terwijl de tegenstander op een counter loerde.

Nadat FC Utrecht via Tim Cornelisse (schot voorlangs) en Mertens (afstandsschot net naast) verzuimde de overwinning veilig te stellen, bezorgde de Braziliaan Claudemir Vitesse vlak voor tijd de 2-2.